Απόφαση-κόλαφος από το Υπουργείο Αθλητισμού


A796EF74-08EB-4B71-8753-B48AF5E4BA2C«Στοπ» από Βασιλειάδη στις αυθαιρεσίες του Γ. Μυτιληναίου και του Δ.Σ της ΦΕΕ  Τέλος στις αυθαιρεσίες του ΔΣ της ΦΕΕ και του προέδρου της Γιάννη Μυτιληναίου βάζει το Υπουργείο Αθλητισμού στέλνοντας το σαφές μήνυμα ότι ο Ιππόδρομος δεν είναι τσιφλίκι κανενός.


Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ξεκαθαρίζει το τοπίο, απορρίπτοντας τέσσερις αποφάσεις του ΔΣ της Φιλίππου Ενώσεως , οι οποίες είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων ανάμεσα στις ιπποδρομιακές τάξεις.


Συγκεκριμένα, η απόφαση που υπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού (με ημερομηνία 06.09.18), παίρνει θέση ενάντια στη ρύθμιση που επιχείρησε να εισάγει το ΔΣ της ΦΕΕ στις Γενικές Διατάξεις για τους λεγόμενους «στάβλους αυξημένης επιτήρησης». Όπως σημειώνει το Υπουργείο, για αυτό το θέμα δεν έχει γίνει διαβούλευση με τις ιπποδρομιακές τάξεις, ενώ δημιουργούνται διακρίσεις, καθώς δεν αφορά όλους τους ίππους.


 Ταυτόχρονα, δεν έχει γίνει καν σχετική εισήγηση προς το Υπουργείο, για μια διάταξη που αποτελεί «πατέντα» του ΔΣ της ΦΕΕ, καθώς δεν υπάρχει καμία οδηγία από την παγκόσμια ένωση ιπποδρομιακών αρχών (IFHA). Επιπλέον, ουσιαστικά καταγγέλλονται παρατυπίες και αυθαιρεσίες, σε αποφάσεις για σημαντικά ζητήματα, όπως οι ρυθμίσεις για τα παλαιά ανείσπρακτα πρόστιμα και οι έλεγχοι ντόπινγκ. Και σε αυτά τα σημεία, το Υπουργείο αναδεικνύει ότι υπάρχει έλλειψη διαλόγου από πλευράς του ΔΣ της ΦΕΕ, αλλά και ότι δεν ακολουθήθηκαν οι δέουσες εισηγητικές και εγκριτικές διαδικασίες για ζητήματα που αφορούν αρμοδιότητες των συναρμόδιων υπουργείων. 

Τέλος, το Υπουργείο στρέφεται εναντίον της διοργάνωσης επιδοτούμενων σεμιναρίων για αναβάτες και προπονητές από τη ΦΕΕ, τονίζοντας ότι αυτό είναι κατά παράβαση του Κώδικα Ιπποδρομιών και παραβιάζει βασικές φορολογικές και ασφαλιστικές διατάξεις.


Ουσιαστικά, λοιπόν, εγείρει ευθέως σοβαρότατο ζήτημα τήρησης της νομιμότητας και υπέρβασης αρμοδιοτήτων από την πλευρά της Ένωσης. Ικανοποίηση από την ιπποδρομιακή κοινότητα Η απόφαση αυτή έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τη μεγάλη πλειοψηφία των ιπποδρομιακών τάξεων, οι οποίες έχουν εδώ και καιρό καταγγείλει αυταρχικές συμπεριφορές και κλίμα τρομοκρατίας από την πλευρά της διοίκησης Μυτιληναίου στη ΦΕΕ.

 Επιπλέον, οι επαγγελματίες του χώρου βλέπουν ότι ο Υπουργός Αθλητισμού έχει και τη διάθεση και την πολιτική βούληση, να βάλει φρένο σε όσους επιδιώκουν να ενεργούν ως βασιλικότεροι του βασιλέως, απειλώντας ευθέως τη λειτουργία του ιπποδρόμου και το μέλλον των 3.000 οικογενειών που ζουν από την ιπποδρομιακή δραστηριότητα. Δείτε την απόφαση του Υπουργείου Αθλητισμού 938C5CD5-FD80-45E5-BB61-A1AF026DBE251941C645-C9EC-4B1E-96F5-E59BF9098370   Πηγη: dimokratianews.gr

Σχόλια